Logo da.boatexistence.com

Kan endepunkter være relative ekstremer?

Indholdsfortegnelse:

Kan endepunkter være relative ekstremer?
Kan endepunkter være relative ekstremer?

Video: Kan endepunkter være relative ekstremer?

Video: Kan endepunkter være relative ekstremer?
Video: Григорий Хайтин: сложность, метабиология, Гёдель, холодный синтез 2024, April
Anonim

Relative ekstreme kan bestemt forekomme ved endepunkter af et domæne. For eksempel har funktionen f(x)=x i intervallet [0, 1] et relativt maksimum ved x=1 og et relativt minimum ved x=0.

Kan slutpunkter være ekstreme?

Der er ingen grund til at forvente, at slutpunkter for intervaller er kritiske punkter af nogen art. Derfor tillader vi ikke, at relative ekstremer eksisterer ved endepunkterne af intervaller.

Kan der forekomme lokale ekstremer ved endepunkter?

Når f er defineret på et lukket interval, er der ikke noget åbent interval, der indeholder et endepunkt for det lukkede interval, hvor f er defineret. Derfor kan en lokal ekstremværdi ikke forekomme ved endepunktet af et interval for domæne.

Kan slutpunkter være max eller min?

Svaret bagerst har punktet (1, 1), som er slutpunktet. I henhold til definitionen givet i lærebogen, vil jeg tro, at slutpunkter ikke kan være lok alt minimum eller maksimum givet, at de ikke kan være i et åbent interval, der indeholder sig selv. (eks.: det åbne interval (1, 3) indeholder ikke 1).

Hvordan ved du, om der er en relativ ekstrem?

Forklaring: For en given funktion kan relative ekstrema eller lokale maksima og minima bestemmes ved ved at bruge den første afledte test, som giver dig mulighed for at kontrollere for tegnændringer af f′ omkring funktionens kritiske punkter.

Anbefalede: