Logo da.boatexistence.com

I nukleotider er nitrogenbasen og pentose forbundet med?

Indholdsfortegnelse:

I nukleotider er nitrogenbasen og pentose forbundet med?
I nukleotider er nitrogenbasen og pentose forbundet med?

Video: I nukleotider er nitrogenbasen og pentose forbundet med?

Video: I nukleotider er nitrogenbasen og pentose forbundet med?
Video: Nucleic syrer struktur og funktioner: Biokemi 2024, April
Anonim

Der er fem almindelige nitrogenholdige baser; adenin, guanin, thymin, cytosin og uracil. Nukleotider er forbundet med kovalente bindinger mellem fosfatgruppen i et nukleotid og det tredje kulstofatom i pentosesukkeret i det næste nukleotid.

Hvad er den nitrogenholdige base knyttet til i et nukleotid?

Hvert nukleotid består af tre komponenter: en nitrogenholdig base, et pentose-sukker (fem-carbon) og en fosfatgruppe (figur 1). Hver nitrogenholdig base i et nukleotid er knyttet til et sukkermolekyle, som er knyttet til en eller flere fosfatgrupper.

Hvad hedder bindingen mellem nitrogenholdig base og pentosesukker?

To nukleotider er forbundet via en phosphodiester-binding for at danne et dinukleotid. Så det rigtige svar er mulighed B (Glykosidbinding) En glykosidbinding eller glykosidbinding er en slags kovalent binding, der forbinder et kulhydrat- (sukker) molekyle til en anden klynge, som kan eller kan ikke være et andet kulhydrat.

Hvilken binding forbinder base til pentose i nukleotid?

Alle nukleotider har en fælles struktur: en fosfatgruppe forbundet med en fosfoesterbinding til en pentose (et 5-kulstofsukkermolekyle), der igen er knyttet til en organisk base (Figur 4-1a).

Hvad forbinder de nitrogenholdige baser med hinanden?

Nitrogenbaserne holdes sammen af hydrogenbindinger: adenin og thymin danner to hydrogenbindinger; cytosin og guanin danner tre hydrogenbindinger.

Anbefalede: