Logo da.boatexistence.com

Hvad er hypotaxi i engelsk litteratur?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er hypotaxi i engelsk litteratur?
Hvad er hypotaxi i engelsk litteratur?

Video: Hvad er hypotaxi i engelsk litteratur?

Video: Hvad er hypotaxi i engelsk litteratur?
Video: Hypotaxis and Parataxis | Sentence Structure | The Nature of Writing 2024, Kan
Anonim

Hypotakse henviser til arrangementet af en sætning, hvor hovedsætningen er bygget på fraser eller underordnede sætninger Hypotaktisk sætningskonstruktion bruger underordnede konjunktioner og relative pronominer til at forbinde en sætnings vigtigste klausul til dens afhængige elementer.

Hvad er hypotakse i litteratur?

Hypotakse er underordning af en sætning til en anden, eller når sætningerne er koordineret eller underordnet hinanden i sætninger. Hypotakse er defineret som et grammatisk arrangement af konstruktioner, der fungerer på samme måde, men som spiller ulige roller i en sætning.

Hvad er et eksempel på Hypotaxis?

Hypotakse er en formel måde at sige, at en sætning indeholder underordnede sætninger eller sætninger, der blot bygger på og tilføjer til hovedsætningen.… Eksempler på hypotaksis: Sarah blev tildelt førstepræmien, efter hun imponerede publikum med sin sang. Alt bliver i orden, fordi mor sagde det.

Hvad bruges Hypotaxis til?

Hypotakse, også kaldet underordnet stil, er et grammatisk og retorisk udtryk, der bruges til beskrive et arrangement af sætninger eller sætninger i et afhængigt eller underordnet forhold -- det vil sige sætninger eller sætninger ordnet under hinanden.

Hvad er Hypotaxis og Parataxis?

Parataxis versus hypotaxis

Parataxis oversættes groft til "arrangerer side om side", mens hypotaxis oversættes til "arrangerer under" Parataxis udelader underordnede konjunktioner, mens hypotaxis bruger dem såsom udtrykkene "hvornår", "selvom" og "efter ".

Anbefalede: