Logo da.boatexistence.com

Intraparietal sulcus hos mennesker?

Indholdsfortegnelse:

Intraparietal sulcus hos mennesker?
Intraparietal sulcus hos mennesker?

Video: Intraparietal sulcus hos mennesker?

Video: Intraparietal sulcus hos mennesker?
Video: Intraparietal Sulcus & Movement: Bryan Harris 2024, Kan
Anonim

Den blå farvede region er den menneskelige hjernes parietallapp. Intraparietal sulcus løber vandret i midten af parietallappen. Den intraparietale sulcus (IPS) er placeret på den laterale overflade af parietallappen og består af en skrå og en vandret del.

Hvad er intraparietal sulcus?

Den intraparietale sulcus sammen med den postcentrale sulcus er en af de to hovedsulci i parietallappen. Den løber fra den post-centrale sulcus mod den occipitale pol og deler den laterale parietallap i de øvre og nedre parietallobuli.

Hvad kontrollerer den intraparietale sulcus?

Forskellige underregioner eller områder af den intraparietale sulcus er involveret i planlægningen af øjenbevægelser, gribebevægelser, rækkevidde og defensive forbens- og hovedbevægelserSensorisk vejledning er baseret på somatosensoriske, visuelle og i mindre grad auditive input.

Hvad betyder intraparietal?

1: intramural sense 2. 2: placeret inden for storhjernens parietallap.

Hvad er funktionen af lateral intraparietal cortex?

Den laterale intraparietale cortex (område LIP) findes i den intraparietale sulcus i hjernen. Dette område er højst sandsynligt involveret i øjenbevægelse, da elektrisk stimulation fremkalder saccader (hurtige bevægelser) af øjnene.

Anbefalede: