Logo da.boatexistence.com

Hvad er celluloseacetat?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er celluloseacetat?
Hvad er celluloseacetat?

Video: Hvad er celluloseacetat?

Video: Hvad er celluloseacetat?
Video: NEW Eco Friendly Bio-Acetate Glasses | Eco Frames 2024, Kan
Anonim

Celluloseacetat henviser til enhver acetatester af cellulose, sædvanligvis cellulosediacetat. Den blev først forberedt i 1865.

Er celluloseacetat en plastik?

Celluloseacetat er en ikke-petroleumsbaseret plast, fremstillet af renset naturlig cellulose. Det er en gennemsigtig, amorf, blank og rimelig hård termoplast. Egenskaberne omfatter god klarhed, moderat UV-stabilitet og kemisk resistens, og materialet anses generelt for biologisk nedbrydeligt.

Hvad er celluloseacetat lavet af?

Celluloseacetat fremstilles typisk af træmasse gennem reaktioner med eddikesyre og eddikesyreanhydrid i nærværelse af svovlsyre til dannelse af cellulosetriacetat. Triacetatet hydrolyseres derefter delvist til den ønskede grad af substitution.

Hvad er brugen af celluloseacetat?

En bioplast, celluloseacetat bruges som en filmbase i fotografering, som en komponent i nogle belægninger og som rammemateriale til briller; det bruges også som en syntetisk fiber til fremstilling af cigaretfiltre og spillekort.

Er celluloseacetat skadeligt?

Høje doser af celluloseacetatphthalat i kosten havde en tendens til at producere en slimagtig karakter af materialet i tarmens lumen. … Der er ingen tegn på toksiske virkninger af celluloseacetatphthalat under disse forhold.

Anbefalede: