Logo da.boatexistence.com

Var der plutonium i Tjernobyl?

Indholdsfortegnelse:

Var der plutonium i Tjernobyl?
Var der plutonium i Tjernobyl?

Video: Var der plutonium i Tjernobyl?

Video: Var der plutonium i Tjernobyl?
Video: Tjernobyl - Atomkatastrofen Der Rystede Verden 2024, Kan
Anonim

RBMK RBMK RBMK blev hovedsageligt designet på Kurchatov Institute of Atomic Energy og NIKIET, ledet af henholdsvis Anatoly Aleksandrov og Nikolai Dollezhal fra 1964 til 1966. https:// en.wikipedia.org › wiki › RBMK

RBMK - Wikipedia

reaktorer har ikke det, der er kendt som en indeslutningsstruktur, en beton- og stålkuppel over selve reaktoren designet til at holde stråling inde i anlægget i tilfælde af en sådan ulykke. Følgelig blev radioaktive grundstoffer inklusive plutonium, jod, strontium og cæsium spredt over et stort område

Brugte Tjernobyl plutonium?

"Eksklusionszonen" omkring Tjernobyl-atomkraftværket er stadig - 34 år senere - stærkt forurenet med cæsium-137, strontium-90, americium-241, plutonium-238 og plutonium-239. Plutoniumpartikler er de mest giftige: de anslås at være omkring 250 gange mere skadelige end cæsium-137.

Hvor lang tid vil det tage, før plutonium ikke længere eksisterer i Tjernobyl?

Eksperter vurderer over alt fra 20 år til flere hundrede år, fordi forureningsniveauerne ikke er konsistente i det omkringliggende område.

Hvilket radioaktivt materiale var der i Tjernobyl?

Initial strålingseksponering i forurenede områder skyldtes kortvarig iod-131; senere var cæsium-137 den største fare. (Begge er fissionsprodukter spredt fra reaktorkernen med halveringstider på henholdsvis 8 dage og 30 år. 1,8 EBq af I-131 og 0,085 EBq af Cs-137 blev frigivet.)

Hvilke kemikalier frigav Tjernobyl?

Det meste af strålingen, der blev frigivet fra den fejlslagne atomreaktor, var fra fissionsprodukter jod-131, cæsium-134 og cæsium-137Jod-131 har en relativt kort halveringstid på otte dage, ifølge UNSCEAR, men indtages hurtigt gennem luften og har en tendens til at lokalisere sig i skjoldbruskkirtlen.

Anbefalede: