Logo da.boatexistence.com

Hvordan vurderer man neurosensorisk cerebellar funktion?

Indholdsfortegnelse:

Hvordan vurderer man neurosensorisk cerebellar funktion?
Hvordan vurderer man neurosensorisk cerebellar funktion?

Video: Hvordan vurderer man neurosensorisk cerebellar funktion?

Video: Hvordan vurderer man neurosensorisk cerebellar funktion?
Video: Cerebellar undersøgelse - praktisk eksamen-vejledning 2024, Juli
Anonim

Specifikke tests, der bruges til at evaluere cerebellarfunktion, omfatter vurdering af gang og balance, pronatordrift, finger-til-næse-testen, hurtig alternerende handling og hæl-til-skinneben-testen.

Hvordan vurderer du cerebellar funktion hos børn?

- Få barnet til at rejse sig og bevare stilling med fødderne samlet og åbne øjne. Og så med lukkede øjne ( Rhombergs test). Hvis barnet er ataksisk og ustabilt med lukkede øjne (Rhombergs test positiv), så er problemet sandsynligvis sensorisk ataksi snarere end cerebellar ataksi.

Hvordan udfører en neurolog en cerebellumundersøgelse?

Udfør finger-til-næse-testen ved at placere din pegefinger cirka to meter fra patientens ansigt. Bed dem om at røre ved spidsen af deres næse med deres pegefinger og derefter spidsen af din finger. Bed dem om at gøre dette så hurtigt som muligt, mens du langsomt bevæger din finger. Gentag testen med den anden hånd.

Er Romberg positiv i cerebellar test?

En positiv Romberg-test tyder på, at ataksien er sensorisk i naturen, det vil sige afhængig af tab af proprioception. Hvis en patient er ataksisk, og Rombergs test ikke er positiv, tyder det på, at ataksi er cerebellær karakter, dvs. afhængig af lokaliseret cerebellar dysfunktion i stedet.

Hvordan diagnosticerer du cerebellar slagtilfælde?

Patienter med cerebellære læsioner er ikke i stand til at udføre hurtige vekslende bevægelser korrekt. Undersøgeren beder patienten om at placere håndfladen på knæet og derefter udføre hurtig vekslende pronation og supination af underarmen Berørte personer vil have svært ved at udføre sådanne vekslende bevægelser.

Anbefalede: