Logo da.boatexistence.com

Hvem skrev collectanea satis copiosa?

Indholdsfortegnelse:

Hvem skrev collectanea satis copiosa?
Hvem skrev collectanea satis copiosa?

Video: Hvem skrev collectanea satis copiosa?

Video: Hvem skrev collectanea satis copiosa?
Video: Hvem skrev biblen NT 2024, Kan
Anonim

Henry VIII's 'Sandhedens glas' var en nøgleudgivelse i den tidlige propagandakampagne, som skitserede hans holdning tidligt i 1532. Delvis skrevet af Henry VIII, trak den på en række tidligere nøgletekster, herunder 'Collectanea satis copiosa'.

Hvad var collectanea Satis Copiosa fra 1531?

Collectanea satis copiosa (latin: 'The Sufficiently Abundant Collections') var en samling af skriftmæssige, historiske og patristiske tekster, der blev udarbejdet for at give kongelige propagandister argumenter, der retfærdiggør Henrik VIII's personlige og Englands provinsielle uafhængighed fra Rom.

Hvornår blev collectanea Satis Copiosa udgivet?

De indgik i en manuskriptsamling kaldet 'Collectanea satis copiosa' (The Sufficiently Abundant Collection), der blev præsenteret for Henry i sommeren 1530.

Hvilket argument fremførte manuskriptet Collectanea satis copiosa vedrørende Henrik VIII's autoritet?

The 'Collectanea' argumenterede , at Church of England var en autonom provins i den katolske kirke, og at Henry havde både sekulært imperium og åndelig overherredømme i England Med andre ord, det var kongen, ikke paven, der udøvede den øverste jurisdiktion inden for sit rige.

Hvad gjorde bønfaldet mod de almindelige?

The Supplication against the Ordinaries var et andragende vedtaget af House of Commons i 1532. Det var resultatet af klager mod kirkens prælater og gejstligheden … Hall hævder, at Folketinget blev enige om, at alle deres klager "skulle skrives og afleveres til kongen", og det blev gjort.

Anbefalede: