Logo da.boatexistence.com

Hvilken filosofi udviklede nytteprincippet?

Indholdsfortegnelse:

Hvilken filosofi udviklede nytteprincippet?
Hvilken filosofi udviklede nytteprincippet?

Video: Hvilken filosofi udviklede nytteprincippet?

Video: Hvilken filosofi udviklede nytteprincippet?
Video: Буддизм встречает ИИ: взгляд Хомского на сознательный разум 2024, April
Anonim

Selv om den første systematiske beretning om utilitarisme blev udviklet af Jeremy Bentham (1748-1832), fandt den kerneindsigt, der motiverede teorien, sig meget tidligere. Denne indsigt er, at moralsk passende adfærd ikke vil skade andre, men i stedet øge lykke eller 'nytteværdi.

Hvad er princippet om nytte i filosofi?

Princippet om nytte siger , at handlinger eller adfærd er rigtige, for så vidt som de fremmer lykke eller fornøjelse, forkerte, da de har tendens til at fremkalde ulykke eller smerte … Mange utilitarister tror, at nydelse og smerte er objektive tilstande og kan mere eller mindre kvantificeres.

Hvem skabte nytteprincippet?

For eksempel beskrev Jeremy Bentham, grundlæggeren af utilitarismen, nytte som "den egenskab i ethvert objekt, hvorved det har en tendens til at frembringe fordele, fordele, fornøjelser, gode eller lykke… [eller] for at forhindre, at der sker fortræd, smerte, ondskab eller ulykkelighed for den part, hvis interesse er overvejet. "

Hvem definerede nytteprincippet?

Bentham sagde selv, at han opdagede nytteprincippet i 1700-tallets skrifter fra forskellige tænkere: Joseph Priestley, en engelsk afvisende præst berømt for sin opdagelse af oxygen; Claude-Adrien Helvétius, den franske forfatter af en filosofi om fysisk sansning; Cesare Beccaria, en italiensk juridisk …

Hvad er nytteprincippet også kendt som?

Utilitarisme er en etisk teori fra det 19. århundrede, oftest forbundet med Jeremy Bentham, John Stuart Mill og Henry Sidgwick. … Bentham kaldte dette princippet om nytte (også kendt som the greatest happiness-princippet) udtrykkes ofte som 'det største gode for det største antal'.

Anbefalede: