Logo da.boatexistence.com

Hvor blev rhodium opdaget?

Indholdsfortegnelse:

Hvor blev rhodium opdaget?
Hvor blev rhodium opdaget?

Video: Hvor blev rhodium opdaget?

Video: Hvor blev rhodium opdaget?
Video: Дневник хранящий жуткие тайны. Переход. Джеральд Даррелл. Мистика. Ужасы 2024, Kan
Anonim

Rhodium opnås også som et biprodukt af nikkelminedriften i Sudbury-regionen i Ontario, Canada. Fra det græske ord rhodon, rose. Wollaston opdagede rhodium mellem 1803 og 1804 i rå platinmalm, som han formentlig fik fra Sydamerika.

Hvor blev rhodium fundet?

Rhodium er det sjældneste af alle ikke-radioaktive metaller. Det forekommer ukombineret i naturen sammen med andre platinmetaller i flodsand i Nord- og Sydamerika. Det findes også i kobber-nikkelsulfidmalmene i Ontario, Canada.

Hvem opfandt rhodiumelementet?

Naturligt rhodium består udelukkende af stabil isotop rhodium-103. Grundstoffet blev først isoleret (1803) fra rå platin af den engelske kemiker og fysiker William Hyde Wollaston, som navngav det fra den græske rhodon ("rose") for den røde farve af et tal af dets forbindelser.

Hvem opdagede palladium og rhodium?

To bemærkelsesværdige mennesker var ansvarlige for deres opdagelser – William Hyde Wollaston (1766–1828), opdageren af rhodium og palladium, og hans ven Smithson Tennant (1761–1815) opdager iridium og osmium.

Hvorfor er rhodium så sjældent?

Rhodium (Rh) er et relativt ukendt ædelmetal, muligvis på grund af dets globale efterspørgsel, der er koncentreret i autokatalysatorer, hvor det bruges i mindre mængder sammen med søster-PGM'er palladium og platin. … Det betragtes som det sjældneste og mest værdifulde ædelmetal i verden - langt mere end guld eller platin.

Anbefalede: