Logo da.boatexistence.com

Kan du være insulinresistent uden at være diabetiker?

Indholdsfortegnelse:

Kan du være insulinresistent uden at være diabetiker?
Kan du være insulinresistent uden at være diabetiker?

Video: Kan du være insulinresistent uden at være diabetiker?

Video: Kan du være insulinresistent uden at være diabetiker?
Video: Are you Insulin Resistant? | SugarMD 2024, April
Anonim

Insulinresistens øger din risiko for at udvikle diabetes. Du kan være insulinresistent i årevis uden at vide det. Denne tilstand udløser typisk ingen mærkbare symptomer, så det er vigtigt at få en læge til regelmæssigt at tjekke dit blodsukkerniveau.

Kan ikke-diabetikere have insulinresistens?

Opsummering: Næsten to tredjedele af ikke-diabetespatienter med Parkinsons sygdom (PD) kan være insulinresistente, på trods af at de har norm alt blodsukker, rapporterer forskere. Deres resultater tyder på, at insulinresistens ved PD er et almindeligt og stort set uopdaget problem, især hos patienter, der er overvægtige.

Hvad er hovedårsagen til insulinresistens?

Fedme (at være betydeligt overvægtig og mavefedt), en inaktiv livsstil og en kost med højt indhold af kulhydrater er de primære årsager til insulinresistens.

Kan du have insulinresistens og normal A1C?

Din læge kan bruge en blodsukkertest eller hæmoglobin A1C-test til at evaluere dit blodsukkerniveau. Men husk, at i de tidlige stadier af insulinresistens kan dit blodsukkerniveau stadig virke norm alt, så en blodsukker- eller A1C-test er ikke altid en pålidelig test af insulinresistens

Er insulinresistens det samme som diabetes?

Insulinresistens er ikke en årsag til type 1-diabetes, men personer med type 1, som er insulinresistente, har brug for højere insulindoser for at holde deres blodsukker under kontrol end dem som er mere følsomme over for insulin.

Anbefalede: