Logo da.boatexistence.com

Spiser du fisk på askeonsdag?

Indholdsfortegnelse:

Spiser du fisk på askeonsdag?
Spiser du fisk på askeonsdag?

Video: Spiser du fisk på askeonsdag?

Video: Spiser du fisk på askeonsdag?
Video: Biskop Eriks fastebudskap i 2022 2024, Kan
Anonim

Du må ikke spise kød eller fjerkræ på askeonsdag eller nogen fredag i fasten - men du kan spise fisk I bibelsk tid var fisk og skaldyr en billig - eller gratis - mulighed, og betragtes ikke som en luksus. Mange mennesker opgiver kød til fastelavn, da det er det modsatte - i hvert fald var det på Jesu tid.

Betragtes fisk som kød på askeonsdag?

Også på askeonsdag, langfredag og alle fredage i fastetiden afstår voksne katolikker over 14 år fra at spise kød. I disse dage er det ikke acceptabelt at spise lam, kylling, oksekød, svinekød, skinke, hjorte og det meste andet kød. Men æg, mælk, fisk, korn og frugter og grøntsager er alle tilladt

Hvad skal du spise på askeonsdag?

Katolikker må ikke spise kød på askeonsdag. De forventes også at opgive kød om fredagen i fasten. Katolikker forventes også at faste på askeonsdag. Faste betyder kun at indtage et helt måltid om dagen; to mindre måltider, der ikke tilsammen udgør et helt måltid, er også tilladt.

Hvorfor kan du spise fisk på askeonsdag?

På bodsdagene er de kristne troende forpligtet til at overholde faste eller afholdenhed på den måde, som er fastsat i deres kirkes særlige lov. Betragtes fisk som kød? Kristne har spist fisk om fredagen i hundreder af år. Fiske er koldblodige og betragtes derfor som fair game.

Må vi spise på askeonsdag?

Det korte svar er yes. Medlemmer af den latinske katolske kirke skal holde askeonsdag og langfredag i overensstemmelse med kirken. Det betyder, at følgere mellem 18 og 59 år får et fuldt måltid plus to små måltider i løbet af dagen.

Anbefalede: