Logo da.boatexistence.com

Hvor kom talerstolen fra?

Indholdsfortegnelse:

Hvor kom talerstolen fra?
Hvor kom talerstolen fra?

Video: Hvor kom talerstolen fra?

Video: Hvor kom talerstolen fra?
Video: Mogens Glistrup idømmes 3 års fængsel - 22. juni 1983 2024, Kan
Anonim

En talerstol (fra latin lectus, participium af legere, "at læse") er en læsepult, med en skrå top, norm alt placeret på et stativ eller fastgjort til en anden form for støtte, hvorpå eller bøger placeres som støtte til højtlæsning, som i en skriftlæsning, forelæsning eller prædiken.

Hvad er oprindelsen af ordet talerstol?

En talerstol er et stativ, hvor du kan placere noter eller papirer, mens du forelæser. … Ordet talerstol kommer fra det latinske ord legere, som betyder "at læse." Talere tjener et andet formål for nervøse læsere - de giver et godt gemmested til at give hånd.

Hvorfor er Bibelen placeret på en talerstol?

Lægertalerstolen er et læsestativ, norm alt med en skrå top, som Bibelen hviler på, og hvorfra Bibel-lektioner læses under gudstjenester… Talerstolen er sædvanligvis placeret foran kirkestolene (sæderne) i en kirke, så læseren står over for folket i menigheden og let kan ses og høres.

Hvad repræsenterer talerstolen?

talerstol. Talerstolen er en stand, hvor læsningerne, evangeliet og prædikenen læses fra. Læsningerne og evangeliet findes i oplæsningsbogen. Læsningerne er vigtige, da de er Guds ord.

Hvad betyder talerstol i kristendommen?

navneord. en læsepult i en kirke, hvor Bibelen hviler, og hvorfra lektionerne læses under gudstjenesten. et stativ med en skrå top, der bruges til at holde en bog, tale, manuskript osv. i den rigtige højde for en læser eller taler.

Anbefalede: