Logo da.boatexistence.com

Hvorfor tabte capablanca til alekhin?

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor tabte capablanca til alekhin?
Hvorfor tabte capablanca til alekhin?

Video: Hvorfor tabte capablanca til alekhin?

Video: Hvorfor tabte capablanca til alekhin?
Video: Historisk skak: Hvorfor tabte Capablanca for Alekhine? 2024, Kan
Anonim

Det er blevet sagt, at Alekhine var i stand til at besejre Capablanca ved at forbedre sine tekniske evner og begrænse sin vilde fantasi, og i realiteten slog Capablanca i sit eget spil. Ja, i denne kamp ser du næppe det vilde og skarpe spil, der er typisk for Alekhines skak.

Var Alekhine bedre end Capablanca?

Capablanca var klar favorit, men Alekhine vandt overraskende kampen 18½-15½. Alekhine vandt seks kampe, Capablanca tre, 25 kampe endte uafgjort, og Alekhine var den nye verdensmester. … Det første spil, de spillede efter Buenos Aires 1927, var i Nottingham 1936, og dette møde endte til fordel for Capablanca.

Hvor mange gange tabte Capablanca?

Som voksen tabte Capablanca kun 34 seriøse spil. Han var ubesejret fra 10. februar 1916, da han tabte til Oscar Chajes i New York 1916-turneringen, til 21. marts 1924, hvor han tabte til Richard Réti i New York International-turneringen.

Hvem tabte Capablanca?

Capablanca taber verdensmesterskabet i skak til Alekhine. Af Jose R. Capablanca, verdensmester i skak, 1921-27, der nu giver plads til en ny mester. copyright, 1927, af New York Times Company.

Hvad skete der med Alekhine?

Mens Alekhine planlagde en VM-kamp mod Botvinnik, døde han 53 år gammel på sit hotelværelse i Estoril, Portugal, den 24. marts 1946. … Det tilskrives norm alt et hjerteanfald, men et brev i magasinet Chess Life fra et vidne til obduktionen sagde, at kvælning i kød var den egentlige dødsårsag.

Anbefalede: