Logo da.boatexistence.com

Hvordan er dna/rna-syntese retningsorienteret?

Indholdsfortegnelse:

Hvordan er dna/rna-syntese retningsorienteret?
Hvordan er dna/rna-syntese retningsorienteret?

Video: Hvordan er dna/rna-syntese retningsorienteret?

Video: Hvordan er dna/rna-syntese retningsorienteret?
Video: From DNA to protein - 3D 2024, Kan
Anonim

RNA-vækst er altid i 5′ → 3′-retningen: med andre ord tilføjes nukleotider altid ved en 3′ voksende spids, som vist i figur 10-6b. På grund af nukleotidparringens antiparallelle natur betyder det faktum, at RNA syntetiseres 5′ → 3′, at skabelonstrengen skal være orienteret 3′ → 5′.

Hvordan er DNA-syntese retningsorienteret?

Retning har konsekvenser i DNA-syntese, fordi DNA-polymerase kan syntetisere DNA i kun én retning ved at tilføje nukleotider til 3′-enden af en DNA-streng … Nukleotiderne på en enkelt streng kan derfor bruges til at rekonstruere nukleotider på en nyligt syntetiseret partnerstreng.

Hvorfor sker DNA-syntese i 5'-3 retningen?

DNA syntetiseres altid i 5'-til-3'-retningen, , hvilket betyder, at nukleotider kun tilføjes til 3'-enden af den voksende streng … (B) Under DNA-replikation, 3'-OH-gruppen af det sidste nukleotid på den nye streng angriber 5'-phosphatgruppen i det indkommende dNTP. To fosfater sp altes fra.

Hvorfor har DNA og RNA retningsbestemt?

En konsekvens af strukturen af nukleotider er, at en polynukleotidkæde har retningsbestemthed – det vil sige, at den har to ender, der er forskellige fra hinanden … DNA-sekvenser skrives norm alt i 5' til 3'-retningen, hvilket betyder, at nukleotidet i 5'-enden kommer først, og nukleotidet i 3'-enden kommer sidst.

Hvad er retningsbestemt DNA og RNA?

DNA og RNA syntetiseres i retningen 5′ til 3′.

Anbefalede: