Logo da.boatexistence.com

Var du i stand til at vs. kunne?

Indholdsfortegnelse:

Var du i stand til at vs. kunne?
Var du i stand til at vs. kunne?

Video: Var du i stand til at vs. kunne?

Video: Var du i stand til at vs. kunne?
Video: У малыша появлялись царапины, мать установила камеру. Запись повергла в ужас! 2024, Kan
Anonim

Men du bør kun bruge 'var/var i stand til' med handlingsverber til tale om en evne relateret til en enkelt hændelse eller hændelse i fortiden. … Du kan bruge enten 'kunne' eller 'var/var i stand til' med nogle stative verber (se, høre, føle, smage) til at diskutere evner relateret til en enkelt begivenhed eller hændelse i fortiden.

Kunne og var i stand til at gøre forskel?

Hvis du siger, at nogen var i stand til at gøre noget, mener du norm alt, at de havde evnen til at gøre det, og de gjorde det. Kunne har ikke denne betydning. Efter to uger i sengen kunne han vende tilbage på arbejde. Bønderne var i stand til at betale deres ansattes løn.

Hvornår skal VS kunne bruge det?

Vi bruger nogle gange være i stand til i stedet for "kan" eller "kunne" for evner. Kunne er muligt i alle tider - men "kan" er kun muligt i nutid og "kunne" er kun muligt i fortiden for evner. … Så vi bruger være i stand til, når vi vil bruge andre tider eller infinitiv.

Kunne eller var i stand?

Vi bruger could til at tale om en evne, nogen havde tidligere. Vi bruger var/kunne at tale om en specifik begivenhed i fortiden. Eksempler: Det blæste meget sidste weekend, så jeg kunne sejle min båd meget hurtigt.

Ville være i stand til at VS kunne?

Could udtrykker mulighed, mens ville udtrykker sikkerhed og hensigt. En god måde at huske forskellene mellem disse to ord på er simpelthen at bringe hvert ord tilbage til dets rodverbum. Kunne er datid af kan. Ville er viljens datid.

Anbefalede: