Logo da.boatexistence.com

Ved prospektiv kohorteundersøgelse?

Indholdsfortegnelse:

Ved prospektiv kohorteundersøgelse?
Ved prospektiv kohorteundersøgelse?

Video: Ved prospektiv kohorteundersøgelse?

Video: Ved prospektiv kohorteundersøgelse?
Video: MTV04_2 - Kohorte studier 2024, Juli
Anonim

Et prospektivt kohortestudie er et longitudinelt kohortestudie, der over tid følger en gruppe af lignende individer, som adskiller sig med hensyn til bestemte faktorer, der er undersøgt, for at bestemme, hvordan disse faktorer påvirker frekvensen af et bestemt resultat.

Hvad er meningen med et fremtidigt kohortestudie?

(pruh-SPEK-tiv KOH-hort STUH-dee) En forskningsundersøgelse, der over tid følger grupper af individer, der er ens på mange måder, men som adskiller sig ved en bestemt karakteristik (f.eks. kvindelige sygeplejersker, der ryger og dem, der ikke ryger) og sammenligner dem for et bestemt resultat (såsom lungekræft).

Hvad er et eksempel på et fremtidigt kohortestudie?

Prospektive kohortestudier: … Framingham Heart Study, Nurses He alth Study og Black Women's He alth Study er gode eksempler på store, produktive prospektive kohortestudier. I hver af disse undersøgelser ønskede efterforskerne at undersøge risikofaktorer for almindelige kroniske sygdomme.

Hvordan udføres en fremtidig kohorteundersøgelse?

Prospektive kohortestudier

Efter at baseline-oplysningerne er indsamlet, er forsøgspersoner i en prospektiv kohorteundersøgelse og derefter fulgt "på langs", dvs. over en periode, norm alt i årevis for at afgøre, om og hvornår de bliver syge, og om deres eksponeringsstatus ændrer sig.

Hvilken slags undersøgelse er en fremtidig undersøgelse?

Et prospektivt studie (nogle gange kaldet et prospektivt kohortestudie) er en type kohortestudie eller gruppestudie, hvor deltagere bliver tilmeldt undersøgelsen, før de udvikler sygdommen eller det pågældende resultat.

Anbefalede: