Logo da.boatexistence.com

Hvordan genereres plasmoner?

Indholdsfortegnelse:

Hvordan genereres plasmoner?
Hvordan genereres plasmoner?

Video: Hvordan genereres plasmoner?

Video: Hvordan genereres plasmoner?
Video: Plastikskolen: Jordens 5 plastiksupper 2024, Kan
Anonim

Plasmoner er den kollektive excitation af frie elektroner i metaller, der, når de stimuleres af en energikilde som sollys eller en laser, opretter en harmonisk svingning af overfladeladningerne svarende til bølger. … "Plasmonen genererer varme elektroner, der henfalder meget hurtigt, så det er en udfordring at opsnappe dem," sagde han.

Hvordan genereres plasmoner i en SPR-metode?

SPR opstår, når polariseret lys rammer en elektrisk ledende overflade ved grænsefladen mellem to medier Dette genererer elektronladningstæthedsbølger kaldet plasmoner, hvilket reducerer intensiteten af reflekteret lys i en bestemt vinkel kendt som resonansvinklen i forhold til massen på en sensoroverflade.

Hvad er plasmoner i kemi?

Plasmoner er kollektive oscillationer af elektronerne, som er til stede ved hovedparten og overfladen af ledende materialer og i nærheden af ledende partikler.

Hvad er plasmoner i faststoffysik?

1 Hvad er Plasmons? Som en reaktion på en forskydning vil elektronerne begynde at oscillere med ωp. Du kan kvantificere disse svingninger, og de resulterende kvasipartikler kaldes plasmoner. De kobler det elektriske felt til ladningstætheden.

Hvordan beregnes plasmonenergi?

Overfladeplasmonenergien i grænsefladen mellem et metal og et vakuum er Es=Ep/√2 E s=E p / 2 , fordi vakuumets dielektriske konstant er εd=1.

Anbefalede: