Logo da.boatexistence.com

Hvem er etnocentrisme-sociologi-quizlet?

Indholdsfortegnelse:

Hvem er etnocentrisme-sociologi-quizlet?
Hvem er etnocentrisme-sociologi-quizlet?

Video: Hvem er etnocentrisme-sociologi-quizlet?

Video: Hvem er etnocentrisme-sociologi-quizlet?
Video: Hvem Er Hun 2024, Juli
Anonim

ETHNOCENTRISME. - tendensen for hvert samfund til at placere sine egne kulturmønstre i centrum for tingene. - Praksis i at sammenligne andre kulturelle praksisser med ens egne og finde andre kulturelle praksisser for at være ringere.

Hvem er etnocentrisk quizlet?

Etnocentrisme. synet fra medlemmer af en kultur om, at værdierne og måderne i ens egen gruppe er overlegne. Alle andre kulturer er underlegne.

Hvem er alle etnocentriske?

Medicinske definitioner for etnocentrisme

Tendensen til at vurdere andre grupper i henhold til værdierne og standarderne for ens egen etniske gruppe, især med den overbevisning, at ens egen etniske gruppe gruppen er overlegen i forhold til de andre grupper.

Hvad er etnocentrisme-sociologi?

Introduktion. Etnocentrisme er et udtryk, der anvendes på den kulturelle eller etniske skævhed - hvad enten det er bevidst eller ubevidst-, hvor et individ ser verden fra sin egen gruppes perspektiv og etablerer in-gruppen som arketypisk og bedømme alle andre grupper med henvisning til dette ideal.

Hvem fandt på etnocentrisme-sociologi?

Etnocentrisme er en tro på, at normer, værdier, ideologi, skikke og traditioner i ens egen kultur eller subkultur er overlegne i forhold til dem, der karakteriserer andre kulturelle omgivelser. Udtrykket blev opfundet af William Graham Sumner i hans Folkways (1906) og har længe fungeret som en hjørnesten i den sociale analyse af kultur.

Anbefalede: