Logo da.boatexistence.com

Hvilken projektiv personlighedstest bruger blækklatter?

Indholdsfortegnelse:

Hvilken projektiv personlighedstest bruger blækklatter?
Hvilken projektiv personlighedstest bruger blækklatter?

Video: Hvilken projektiv personlighedstest bruger blækklatter?

Video: Hvilken projektiv personlighedstest bruger blækklatter?
Video: How does the Rorschach inkblot test work? - Damion Searls 2024, Kan
Anonim

Rorschach test, også kaldet Rorschach inkblot test, projektiv metode til psykologisk test, hvor en person bliver bedt om at beskrive, hvad han eller hun ser i 10 blækklatter, hvoraf nogle er sort eller grå og andre har farvepletter. Testen blev introduceret i 1921 af den schweiziske psykiater Hermann Rorschach.

Hvilken projektiv test bruger blækpletter?

Rorschach-testen er en psykologisk test, hvor forsøgspersoners opfattelse af blækpletter registreres og derefter analyseres ved hjælp af psykologisk fortolkning, komplekse algoritmer eller begge dele. Nogle psykologer bruger denne test til at undersøge en persons personlighedsegenskaber og følelsesmæssige funktion.

Er blækpletter projektive?

En blækklattest er en generel kategori af projektive test I projektive tests bruges deltagernes fortolkninger af tvetydige stimuli til at analysere indre tanker, følelser og personlighedstræk. I det 19. århundrede blev blækklatter brugt til et spil kaldet "Blotto ".

Hvornår bruger du Rorschach-testen?

Mange psykologer bruger Rorschach-blækklatter til at måle personlighed og måle følelsesmæssig stabilitet. De bruges ofte som karakterbeviser i civile retssager og prøveløsladelsesmøder og som en måde at diagnosticere psykisk sygdom i en klinisk setting.

Hvor mange blækklatter blev brugt i den mystiske personlighedstest?

I næsten et århundrede er ti blækklatter som disse blevet brugt som, hvad der virker som en næsten mystisk personlighedstest. Længe holdt fortroligt for psykologer og deres patienter, siges de mystiske billeder at trække en persons sind frem.

Anbefalede: