Logo da.boatexistence.com

Hvilke lande grænser op til Barentshavet?

Indholdsfortegnelse:

Hvilke lande grænser op til Barentshavet?
Hvilke lande grænser op til Barentshavet?

Video: Hvilke lande grænser op til Barentshavet?

Video: Hvilke lande grænser op til Barentshavet?
Video: How Do Countries' Sea Borders Work? 2024, Kan
Anonim

Barentshavet grænser op til Norskehavet og Grønlandshavet i vest, det arktiske hav i nord og Karahavet i øst. Barentshavet er delt mellem Rusland og Norge som defineret af De Forenede Nationers havretskonvention (UNCLOS).

Er Barentshavet internation alt farvand?

Barentshavet ligger på nordnorske kystlinje inden for russisk og norsk territorialfarvand. Det har et overfladeareal på 1.400.000 kvadratkilometer i det arktiske hav. Barentshavet forv altes gennem traktater i overensstemmelse med international ret. …

Hvor ligger Barentshavet fra Rusland?

Barentshavet er lavvandet med en gennemsnitlig dybde på 230 meter. Den strækker sig fra det dybe Norskehav i vest, som når en dybde på 2500 meter, til kysten af Novaja Zemlja i øst og fra kysten af Nordnorge og Rusland i syd, til 80°.

Hvem ejer Barentshavet?

Rusland og Norge har underskrevet en arktisk grænseaftale, der afslutter en 40-årig strid om et område i Barentshavet, der indeholder potentielt enorme olie- og gasreserver.

Fryser Barentshavet?

Den sydlige halvdel af Barentshavet, inklusive havnene i Murmansk (Rusland) og Vardø (Norge) forbliv isfri året rundt på grund af den varme nordatlantiske drift. I september er hele Barentshavet mere eller mindre fuldstændig isfrit.

Anbefalede: