Logo da.boatexistence.com

Har akronymer brug for punktum?

Indholdsfortegnelse:

Har akronymer brug for punktum?
Har akronymer brug for punktum?

Video: Har akronymer brug for punktum?

Video: Har akronymer brug for punktum?
Video: 24 Ways to Wrap Dumplings (you'll get so many compliments if you try some) 2024, Kan
Anonim

Forkortelser, der består af det første bogstav i hvert ord i en sætning, norm alt med store bogstaver, bruger generelt ikke punktum, med nogle undtagelser her og der. (D. C. har punktum, selvom det udtales bogstav for bogstav.) … Nogle akronymforkortelser er faktisk selv blevet til ord.

Skal et akronym have punktum?

På amerikansk engelsk sætter vi altid et punktum efter en forkortelse; det er lige meget, om forkortelsen er de to første bogstaver i ordet (som i Dr. for Drive) eller det første og sidste bogstav (som i Dr. for Doctor).

Hvordan tegner du akronymer?

Når der kommer en forkortelse i slutningen af en sætning, brug kun ét punktum. Sæt dog spørgsmålstegn eller udråbstegn efter punktum i forkortelsen.

Skal akronymer tegnes?

Akronymer er forkortelser dannet af bogstaver i andre ord, norm alt bogstavet i hvert første ord. Forkortelsen skal kunne udtales som et ord … Bemærk, at du ikke behøver at bruge punktum i hverken akronymer eller initialismer. Nogle mennesker vælger det, men det er et spørgsmål om stil snarere end en regel.

Har akronymer brug for punktum?

Akronymer og initialismer tager norm alt ikke punktum (UNICEF og REM). … Hvis der bruges punktum, skal de tilføjes efter alle bogstaver i et akronym eller initialisme, ikke kun det sidste (m.p.h., ikke mph.).

Anbefalede: