Logo da.boatexistence.com

Hvorfor kaldes stik han og hun?

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor kaldes stik han og hun?
Hvorfor kaldes stik han og hun?

Video: Hvorfor kaldes stik han og hun?

Video: Hvorfor kaldes stik han og hun?
Video: Женская стрижка Шапочка или Пикси, окрашивание волос Балаяж! 2024, Kan
Anonim

Navnene han og hun er givet til konnektorer ved analogi med han- og hunkønsorganerne hos de fleste pattedyr, hvor handelen er indsat i hunnen.

Hvorfor er stik han- og hunstik?

For elektronikkomponenter bruges køn til at skelne mellem "parrende stik." Parringsforbindelser passer sammen i størrelse, konfiguration og antal stifter. Hvis du ikke vidste det, har et "han"-stik norm alt en eller flere ben, der "stikker ud", og " hun"-stikket er designet til at modtage disse ben

Hvad er forskellen mellem han- og hunstik?

Et hanstik omtales almindeligvis som et stik og har en solid pin til en midterleder. Et hunstik omtales almindeligvis som et jackstik og har en midterleder med et hul i til at acceptere hanstiften.

Hvad er USB-hankøn?

USB-A hun er standard "host"-stiktypen … USB-A-han er standard "perifer"-stiktypen. De fleste USB-kabler har den ene ende, der afsluttes i et USB-A-hanstik, og mange enheder (såsom tastaturer og mus) vil have et indbygget kabel, der afsluttes med et USB-A-hanstik.

Hvad er han- til hun-jumper-ledninger?

Forskellen mellem hver er i endepunktet af ledningen. Han-ender har en pin, der stikker ud og kan tilsluttes ting, mens female-ender ikke gør det og bruges til at sætte ting i.

Anbefalede: