Logo da.boatexistence.com

Hvad er vi en kanyle?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er vi en kanyle?
Hvad er vi en kanyle?

Video: Hvad er vi en kanyle?

Video: Hvad er vi en kanyle?
Video: Best of Klovn - Elite-Casper 2024, Kan
Anonim

En kanyle er et rør, der kan indsættes i kroppen, ofte til levering eller fjernelse af væske eller til indsamling af prøver. Enkelt sagt kan en kanyle omgive de indre eller ydre overflader af en trokarnål og dermed forlænge den effektive nålængde med mindst halvdelen af længden af den originale nål.

Hvad bruges kanyler til?

En kanyle er et tyndt rør, som læger fører ind i en persons kropshulrum, såsom deres næse, eller i en vene. Læger bruger dem til dræne væske, administrere medicin eller give ilt.

Hvor smertefuldt er en kanyle?

Når en IV-nål placeres, kan den forårsage lidt ubehag Du kan føle et lille stik eller klemme i et par sekunder, når nålen sættes i din arm eller hånd. Hvis du er særligt følsom over for nåle, kan du bede om en bedøvende creme, så du ikke mærker nålen, når den går ind.

Er en kanyle og et kateter det samme?

Cannula er et kort fleksibelt rør, som indføres i et blodkar, mens kateteret er defineret som et rør, der er væsentligt længere end intravaskulær kanyle for perifer adgang til kroppen.

Er en kanyle en nål?

En kanyle er et tyndt rør som en nål, men længere, og i stedet for en skarp kant til at gennembore huden, har den en stump spids. Da en kanyle ikke kan punktere huden, bruges en nål først til at lave et hul i huden, som kanylen derefter kan stikkes igennem.

Anbefalede: