Logo da.boatexistence.com

Gik metis på efterskoler?

Indholdsfortegnelse:

Gik metis på efterskoler?
Gik metis på efterskoler?

Video: Gik metis på efterskoler?

Video: Gik metis på efterskoler?
Video: Быстрая укладка плитки на стены в санузле. ПЕРЕДЕЛКА ХРУЩЕВКИ от А до Я #27 2024, Kan
Anonim

Mens flertallet af elever, der gik på privatskoler, var First Nations , var mange Métis en del af boligskolesystemet. I Canada var det indiske boligskolesystemet netværk af kostskoler for indfødte folk. … Skolesystemet blev skabt for at isolere indfødte børn fra indflydelsen fra deres egen oprindelige kultur og religion for at assimilere dem i den dominerende canadiske kultur. https://en.wikipedia.org › wiki › Canadian_Indian_residential_…

Canadisk indisk boligskolesystem - Wikipedia

Hvordan påvirkede privatskoler Metis?

The Indian Residential Schools Settlement Agreement (IRSSA) var begrænset til føder alt finansierede skoler, og mange Métis blev udeladt af kompensationsprocessen. Som følge heraf følte nogle Métis også sig uden for TRC's sammenkomster og processer, som fandt sted fra 2008 til 2015.

Hvornår gik Metis i skoler?

Mellem 1867 og 2000 sendte den canadiske regering over 150.000 aboriginalbørn til skoler over hele landet.

Hvorfor gik Meti'erne i skoler?

Fordi provins- og territorialregeringer var tilbageholdende med at levere tjenester til Métis-folk, havde mange Métis-forældre, der ønskede at se deres børn oplært i skoler, ingen anden mulighed end at prøve at få dem accepteret på en efterskole.

Hvor mange Metis-børn gik der på efterskoler?

Det anslås, at mindst 150.000 First Nation-, Inuit- og Métis-børn gik på privatskoler i denne periode. Disse skoler blev stort set drevet af visse kirker og religiøse organisationer og administreret og finansieret af den føderale regering som et nøgleaspekt af kolonialisme.

Anbefalede: