Logo da.boatexistence.com

På et scrabble-bræt?

Indholdsfortegnelse:

På et scrabble-bræt?
På et scrabble-bræt?

Video: På et scrabble-bræt?

Video: På et scrabble-bræt?
Video: Scrabble™ Original Demo Video | AD 2024, Kan
Anonim

Scrabble er et ordspil, hvor to til fire spillere scorer point ved at placere brikker, som hver bærer et enkelt bogstav, på en spilleplade opdelt i et 15×15 gitter af firkanter. Fliserne skal danne ord, der på kryds og tværs læses fra venstre mod højre i rækker eller nedad i kolonner, og indgå i en standardordbog eller et leksikon. Navnet Scrabble er et varemærke tilhørende Mattel i det meste af verden, undtagen i USA og Canada, hvor det er et varemærke tilhørende Hasbro. Spillet sælges i 121 lande og er tilgængeligt på mere end 30 sprog; cirka 150 millioner sæt er blevet solgt på verdensplan, og omkring en tredjedel af de amerikanske og halvdelen af de britiske hjem har et Scrabble-sæt. Der er cirka 4.000 Scrabble-klubber rundt om i verden.

Hvor mange pladser er der på en scrabble-plade?

Der er 225 firkanter på en Scrabble-plade.

Hvad er bogstaverne på en scrabble-plade?

Engelsksprogede udgaver af Scrabble indeholder 100 bogstavfliser i følgende distribution:

  • 2 tomme fliser (score 0 point)
  • 1 point: E ×12, A ×9, I ×9, O ×8, N ×6, R ×6, T ×6, L ×4, S ×4, U ×4.
  • 2 point: D ×4, G ×3.
  • 3 point: B ×2, C ×2, M ×2, P ×2.
  • 4 point: F ×2, H ×2, V ×2, B ×2, Y ×2.
  • 5 point: K ×1.

Kan du stave baglæns på et Scrabble-bræt?

Ord kan kun staves baglæns, hvis du ikke kan stave det på den normale måde andre steder. Du kan ikke stave baglæns bare for at maksimere point. Hvis du tilføjer bogstav(er) til et tilbage- eller fremadgående ord for at gøre det til et nyt gyldigt ord, er acceptabelt.

Hvor starter du på et Scrabble-bræt?

En spiller begynder spillet ved at placere et ord på stjernefirkanten i midten af brættet Denne stjerne fungerer som en dobbelt ordscore. Stjernecellen fungerer ikke som en dobbelt ordscore for efterfølgende spillere, der spiller fra midterfeltet. Spillet fortsætter i urets retning rundt om Scrabble-brættet.

Anbefalede: