Logo da.boatexistence.com

Hvad er parametriseringskurve?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er parametriseringskurve?
Hvad er parametriseringskurve?

Video: Hvad er parametriseringskurve?

Video: Hvad er parametriseringskurve?
Video: Parametric curves | Multivariable calculus | Khan Academy 2024, Kan
Anonim

En parametrisering af en kurve er et kort r(t)=fra et parameterinterval R=[a, b] til planen Funktionerne x(t), y (t) kaldes koordinatfunktioner. Billedet af parametriseringen kaldes en parametriseret kurve i planet. … Det fortæller for eksempel, hvor hurtigt vi går langs kurven.

Hvordan beskriver du en parametrisk kurve?

Parametriske ligninger. En kurve i planet siges at være parameteriseret, hvis sættet af koordinater på kurven, (x, y), er repræsenteret som funktioner af en variabel t. Nemlig x=f(t), y=g(t) t D. hvor D er et sæt af reelle tal.

Hvad er formålet med parametrisering?

I matematik, og mere specifikt i geometri, er parametrisering (eller parametrisering; også parametrisering, parametrisering) processen med at finde parametriske ligninger for en kurve, en overflade eller mere generelt en manifold eller en variant, defineret af en implicit ligning

Hvad er parametrisering af en linje?

Vi skriver norm alt denne betingelse for, at x er på linjen som x=tv+a Denne ligning kaldes parametriseringen af linjen, hvor t er en fri parameter, der er tilladt at være et hvilket som helst reelt tal. Ideen med parametriseringen er, at når parameteren t fejer gennem alle reelle tal, fejer x ud af linjen.

Hvordan skriver man en parametrisering?

Løsning: Linjen er parallel med vektoren v=(3, 1, 2)−(1, 0, 5)=(2, 1, −3). Derfor er en parametrisering for linjen x=(1, 0, 5)+t(2, 1, −3)for−∞<t<∞. Vi kunne også skrive dette som x=(1+2t, t, 5−3t)for−∞<t<∞.

Anbefalede: