Hvad betyder ordet uncials?

Indholdsfortegnelse:

Hvad betyder ordet uncials?
Hvad betyder ordet uncials?

Video: Hvad betyder ordet uncials?

Video: Hvad betyder ordet uncials?
Video: Quantum Entanglement: Explained in REALLY SIMPLE Words 2024, September
Anonim

1: en håndskrift brugt især i græske og latinske manuskripter fra det fjerde til det ottende århundrede e. Kr. og lavet med noget afrundede adskilte majuskler, men med kursive former for nogle bogstaver. 2: et uncialbrev. 3: et manuskript skrevet i uncial.

Hvad betyder uncial i Bibelen?

A New Testament uncial er en del af Det Nye Testamente med græske eller latinske majuscule bogstaver, skrevet på pergament eller pergament. Denne skrivestil kaldes Biblical Uncial eller Biblical Majuscule. … Det nye testamente minuskuler – skrevet med små bogstaver og generelt nyere.

Hvad er uncial græsk?

Uncial er en storslået skrift (skrevet udelukkende med store bogstaver) almindeligvis brugt fra det 4. til 8. århundrede e. Kr. af latinske og græske skriftlærde. Uncialbogstaver blev brugt til at skrive græsk, latin og gotisk.

Hvad er et uncialbrev?

Uncial bogstaver er en modifikation, der stammer fra gammelromersk kursiv Der er fem forskellige bogstaver, der bevæger sig væk fra en kvadratisk skrifttype og har buede former. Disse bogstaver er "A", "D", "E", "H" og "M" som vist på billede I i respektive rækkefølge.

Hvad er de fire store uncial-koder?

Kun fire store kodekser har overlevet til i dag: Codex Vaticanus (forkortet: B), Codex Sinaiticus (ℵ), Codex Alexandrinus (A) og Codex Ephraemi Rescriptus (C). Selvom de blev opdaget på forskellige tidspunkter og steder, deler de mange ligheder.

Anbefalede: