Hvad er ordet peneplain?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er ordet peneplain?
Hvad er ordet peneplain?

Video: Hvad er ordet peneplain?

Video: Hvad er ordet peneplain?
Video: Почему Реки Извиваются? 2024, September
Anonim

Wiktionary. peneplainsubstantiv. Et område med svagt eller lavt relief, et almindeligt niveau.

Hvad betyder ordet peneplain?

Peneplain, blidt bølgende, næsten uden karakteristiske træk, som i princippet ville blive frembragt af floderosion, der i løbet af geologisk tid ville reducere landet næsten til basisniveau (havoverfladen), hvilket efterlader så lille gradient, at der i det væsentlige ikke kunne forekomme mere erosion.

Hvad er et eksempel på peneplain?

Opgravede peneplains er dem, der genudsættes efter at være blevet begravet i sedimenter. Den ældste identificerbare peneplain i en region er kendt som en primær peneplain Et eksempel på en primær peneplain er Sub-Cambrian peneplain i det sydlige Sverige.

Hvem gav konceptet til peneplain?

I slutningen af 19th og begyndelsen af 20th århundrede, William Morris Davis populariseret konceptet med peneplain, en omfattende lavrelief erosionsoverflade graderet til havniveau.

Hvad er forskellen mellem peneplain og Primarumpf?

Penck brugte udtrykket primarumpf til at repræsentere det karakteristiske landskab før opløftning. Primarumpf er i virkeligheden den oprindelige overflade eller primære peneplain, der repræsenterer enten nyligt fremkommet overflade fra under havoverfladen eller en fastenbene eller 'peneplain' type landoverflade omdannet til karakteristisk landmasse ved uplift

Anbefalede: