Logo da.boatexistence.com

Hvad betyder propodeum?

Indholdsfortegnelse:

Hvad betyder propodeum?
Hvad betyder propodeum?

Video: Hvad betyder propodeum?

Video: Hvad betyder propodeum?
Video: Peritoneum (Parts, Lesser & Greater Omentum, Mesentery, Peritoneal Cavity) 2024, Kan
Anonim

Propodeum eller propodium er det første abdominale segment i Apocrita Hymenoptera. Det er smeltet sammen med thorax for at danne mesosomet. Det er en enkelt stor sklerit, ikke underopdelt, og bærer et par spirakler.

Hvad mener du med Propodeum?

: den del af thoraxen på en hymenopteran, der ligger umiddelbart over og delvist omgiver indsættelsen af mavens bladstilk og repræsenterer et bas alt abdominalsegment, som er blevet sammensmeltet med thorax.

Hvad er Microtrichia?

[‚mī·krō′trik·ē·ə] (hvirvelløse zoologi) Små hår på integumentet af forskellige insekter, især på vingerne.

Hvor er Gasteren på en myre?

Gasteren er den løgformede bageste del af metasoma fundet i hymenopteraer af underordenen Apocrita (bier, hvepse og myrer). Dette begynder med abdominal segment III på de fleste myrer, men nogle laver en indsnævret postpetiole ud af segment III, i hvilket tilfælde gasteren begynder med abdominal segment IV.

Putter myrer?

Myrer pokker, men kan de prutte? Der er lidt forskning om dette emne, men mange eksperter siger “no” – i hvert fald ikke på samme måde som vi gør. Det giver mening, at myrer ikke kan passere gas. Nogle af de mest effektive myremordere får dem til at svulme op, og fordi de ikke har nogen mulighed for at passere gassen, eksploderer de – bogstaveligt t alt.

Anbefalede: