Logo da.boatexistence.com

Hvornår skal man bruge ellipser i kreativ skrivning?

Indholdsfortegnelse:

Hvornår skal man bruge ellipser i kreativ skrivning?
Hvornår skal man bruge ellipser i kreativ skrivning?

Video: Hvornår skal man bruge ellipser i kreativ skrivning?

Video: Hvornår skal man bruge ellipser i kreativ skrivning?
Video: Ellipsis | Quoting | Essay Writing 2024, Juli
Anonim

De bruges til at angive, at materiale er blevet udeladt fra et nøjagtigt citat. Ellipser kan også indikere en tænkepause eller tøven i kreativ skrivning.

Hvornår skal du bruge en ellipse i din skrivning?

Brug en ellipse når du udelader et ord, en sætning, en linje, et afsnit eller mere fra en citeret passage Ellipser sparer plads eller fjerner materiale, der er mindre relevant. De er nyttige til at komme helt til sagen uden forsinkelse eller distraktion: Fuldstændig citat: "I dag, efter timers omhyggelig eftertanke, nedlagde vi veto mod regningen. "

Hvorfor bruges ellipser på skrift?

En ellipse har forskellige formål og kan være meget nyttig i din skrivning. Det kan bruges til at vise et ord, eller ord er blevet fjernet fra et citat Det kan skabe spænding ved at tilføje en pause før slutningen af sætningen. Den kan også bruges til at vise slutningen af en tanke.

Hvordan bruger du ellipser?

Brug ellipser til at få et citat til at sige noget andet end det, forfatteren oprindeligt havde til hensigt. Medtag sætningens afsluttende tegnsætning efterfulgt af ellipsepunkterne, når prikkerne indsættes efter en hel sætning. Udelad mellemrummene før og efter ellipsepunkterne eller mellem dem.

Er ellipser uhøflige?

Ikke at ellipser er uhøflige, men de forvrænger betydningen. … Nogle har sagt, at vi bruger ellipser som en måde at forsøge at fange den måde, vi taler på, med pauserne, dvælende og start-og-stop-kvaliteten af verbale udvekslinger.

Anbefalede: