Ved banketten siger banquoens spøgelse?

Indholdsfortegnelse:

Ved banketten siger banquoens spøgelse?
Ved banketten siger banquoens spøgelse?

Video: Ved banketten siger banquoens spøgelse?

Video: Ved banketten siger banquoens spøgelse?
Video: Banquo's Ghost Haunts Macbeth | Rupert Goold's Macbeth | Great Performances on PBS 2024, Oktober
Anonim

Banquo ved banketten Mens Macbeth taler med sine gæster--selv går så langt som at kaste hån mod Banquo for hans fravær--træder Banquos spøgelse ind i festsalen og sætter sig i Macbeths sted. … 'Du kan ikke sige, at jeg gjorde det; ryst aldrig/din blodige låser på mig,' siger Macbeth.

Hvad siger Banquos spøgelse?

Hvad, min gode herre? Din blodige låser på mig. Du, Banquos spøgelse, kan ikke beskylde mig for at have dræbt dig.

Hvad laver Banquos spøgelse ved banketten?

Under en banket dukker Banquos spøgelse op og sidder i Macbeths sæde. Macbeth er nervøs og beordrer aggressivt spøgelset til at lade ham være i fred. Banquos spøgelse er en manifestation af Macbeths skyld og frygt… Spøgelset er manifestationen af Macbeths skyld og fremhæver Macbeths moralske undergang.

Taler spøgelset fra Banquo?

I stedet, "ormen, der er flygtet / har natur, der med tiden vil yngle gift" (3.4. 28–29). Når han vender tilbage til sine gæster, går Macbeth og sætter sig i spidsen for det kongelige bord, men finder Banquos spøgelse siddende i hans stol. Rædselsslagen Macbeth taler til spøgelset, som er usynligt for resten af virksomheden.

Hvordan reagerer gæsterne ved banketten på Banquos spøgelse?

Når Macbeth træder ind i lokalet for at slutte sig til bordet, sætter Banquos spøgelse sig ved hans plads, og en synligt rystet Macbeth taler om spøgelsen: " Du kan ikke sige, at jeg gjorde det: ryst aldrig din blodigt låser mig" (50-51). Macbeth indser, at ingen andre kan se spøgelset undtagen ham.

Anbefalede: