Logo da.boatexistence.com

Bruger forklarende tekst teknisk sprog?

Indholdsfortegnelse:

Bruger forklarende tekst teknisk sprog?
Bruger forklarende tekst teknisk sprog?

Video: Bruger forklarende tekst teknisk sprog?

Video: Bruger forklarende tekst teknisk sprog?
Video: OLAM - Portal into the unknown | Paul Wallis & Mauro Biglino. Ep 5 2024, Kan
Anonim

Ifølge professor Arnetha F. Ball fra Stanford University kan forfatteren af en redegørelsestekst ikke antage, at læseren har forudgående viden om emnet; derfor skribenten skal bruge almindeligt sprog og en let-at-følge struktur.

Hvilken teksttype bruger teknisk sprog?

Jargon er sprog, der er specifikt for en bestemt kontekst eller et bestemt felt. Didaktisk litteratur er den overordnede tekstkategori, som tekniske tekster falder ind under. Tekstbøger er en type teknisk tekst: lærebøger er skrevet med det formål at uddanne læseren.

Hvilken type sprog bruges i en forklarende tekst?

Beskrivende tekst bruger klart, fokuseret sprog og flytter fra fakta, der er generelle til specifikke og abstrakte til konkrete.

Hvad er eksempler på tekniske tekster?

Eksempler på teknisk skrivning omfatter brugsanvisninger, opskrifter, vejledninger, lærebøger, multimediepræsentationer og betjeningsvejledninger Hvert erhverv og studieretning har sit eget sprog, der er indarbejdet i specialiserede rapporter og andet skriftligt arbejde.

Hvilken type skrift er forklarende?

Hvad er et ekspositorisk essay? Et forklarende essay er en form for struktureret akademisk skrivning, der bruger faktuelle beviser til at forklare eller undersøge et specifikt emne.

Anbefalede: