Logo da.boatexistence.com

Hvornår steg dronning elizabeth til tronen?

Indholdsfortegnelse:

Hvornår steg dronning elizabeth til tronen?
Hvornår steg dronning elizabeth til tronen?

Video: Hvornår steg dronning elizabeth til tronen?

Video: Hvornår steg dronning elizabeth til tronen?
Video: Queen Elizabeth II's Journey to The Throne | E! News 2024, April
Anonim

Dronning Elizabeth II er den sjette dronning, der er blevet kronet i Westminster Abbey i sin egen ret. Den første var dronning Mary I, som blev kronet den 1. oktober 1553. 4. Dronningen efterfulgte tronen den 6. februar 1952 ved sin fars, kong George VI's død.

Hvor gammel var dronning Elizabeth, da hun blev kronet?

Prinsesse Elizabeth, den ældste af kongens to døtre og den næste i rækken til at efterfølge ham, var i Kenya på tidspunktet for sin fars død; hun blev kronet til dronning Elizabeth II den 2. juni 1953 i alder 27.

Kan dronning Elizabeth give tronen til William?

Mens dronningen kunne abdicere til fordel for prins William, er der ingen historisk præcedens for at gå forbi den nuværende prins af Wales (den traditionelle "on-deck"-rolle) i sit barns gunst. Tag et kig på disse ærlige, sjældent sete billeder af kongefamilien.

Hvor længe har Elizabeth været dronning 2021?

Den længste siddende af disse herskere er den nuværende monark, dronning Elizabeth II, som har været den britiske monark i over 69 år.

Hvilket jubilæum er 70 år?

Platinjubilæet markerer 70 år af en monarks regeringstid. Dronning Elizabeth er den første britiske monark til at markere denne anerkendelse efter at være blevet kronet i 1952 i Westminster Abbey. Ved betydelige mærkedage finder festligheder sted over hele landet og Commonwe alth.

Anbefalede: