Logo da.boatexistence.com

Kan så2 fungere som oxidationsmiddel?

Indholdsfortegnelse:

Kan så2 fungere som oxidationsmiddel?
Kan så2 fungere som oxidationsmiddel?

Video: Kan så2 fungere som oxidationsmiddel?

Video: Kan så2 fungere som oxidationsmiddel?
Video: Mest användbara tangentbordstangent när du arbetar i Excel 2024, Kan
Anonim

Hvorfor SO2 kan fungere som oxiderende såvel som reduktionsmiddel , men H2S fungerer kun som reduktionsmiddel. I SO2 er S i oxidationstilstand med +4 ladning, og den højeste oxidationstilstand er +6. Så det fungerer som både oxiderende og reducerende middel. … Derfor virker den kun som et reduktionsmiddel.

Er SO2 et reduktions- eller oxidationsmiddel?

15(i) SO2 er reduktionsmiddel, fordi det har tom d-orbital, som kan udvide sin oxidationstilstand fra + 4 til +6 oxidationstilstanden Te fungerer som et oxidationsmiddel, fordi det er et tungt grundstof og derfor på grund af den inerte pareffekt, er den lavere oxidationstilstand mere stabil ii) På grund af fraværet af d-orbital i …

Er SO2 et stærkt oxidationsmiddel?

Svovldioxid er et stærkt reduktionsmiddel. Det kan dog også fungere som et oxidationsmiddel.

Er SO2 et godt reduktionsmiddel?

i) Svovldioxid er reduktionsmiddel fordi svovl har d-orbital, så det nemt kan udvide sin oxidationstilstand +4 til +6 og dermed opføre sig som reduktionsmiddel.

Hvorfor SO2 kan virke som oxiderende såvel som reduktionsmiddel, men SO3 kan kun fungere som oxidationsmiddel?

Hvorfor?=> Dette skyldes, at i SO2 har Svovl ledig d orbital, men det er ikke tilfældet i SO3. Derfor virker det kun som et oxidationsmiddel. Hvis SO3 virkede som et reduktionsmiddel, ville det opnå en højere oxidation, end hvad der allerede har i SO3.

Anbefalede: