Logo da.boatexistence.com

Var Botswana en koloni?

Indholdsfortegnelse:

Var Botswana en koloni?
Var Botswana en koloni?

Video: Var Botswana en koloni?

Video: Var Botswana en koloni?
Video: Geography Now! Botswana 2024, Kan
Anonim

Før dets uafhængighed i 1966 var Botswana et britisk protektorat kendt som Bechuanaland Det var også en af de fattigste og mindst udviklede stater i verden. … Siden sin uafhængighed har Republikken Botswana opnået international status som en fredelig og stadig mere velstående demokratisk stat.

Hvor længe var Botswana koloniseret?

Efter 80 år som britisk protektorat opnåede Bechuanaland selvstyre i 1965, og blev den uafhængige Republik Botswana den 30. september 1966 og bevarede en position af stabilitet og harmoni lige siden.

Hvornår blev Botswana koloniseret?

I 1885 proklamerede briterne et protektorat over deres Tswana-allierede og Kalahari så langt nordpå som Ngwato; protektoratet blev udvidet til Tawana og Chobe-floden i 1890. Europæisk indtrængen i det sydlige Afrika i slutningen af det 19. og begyndelsen af det 20. århundrede.

Hvordan blev Botswana koloniseret?

Briterne koloniserede Batswanas land i 1885 som en måde at blokere for mulig alliance mellem boerne i Transvaal og tyskerne i Sydvestafrika (Namibia). Briterne kaldte territoriet Bechuanaland Protectorate.

Hvorfor koloniserede Storbritannien Botswana?

Proklamationen af et protektorat flankeret af en ny kronekoloni mod syd (det britiske Bechuanaland) var primært tænkt som beskyttelse mod yderligere ekspansion fra Tyskland, Portugal eller boerne.

Anbefalede: