Logo da.boatexistence.com

Er hundefennikel et ukrudt?

Indholdsfortegnelse:

Er hundefennikel et ukrudt?
Er hundefennikel et ukrudt?

Video: Er hundefennikel et ukrudt?

Video: Er hundefennikel et ukrudt?
Video: Столбур. Как успеть томатам не заболеть? 2024, Kan
Anonim

Hundfennikel (Eupatorium capillifolium) er en høj enårig eller kortvarig flerårig plante hjemmehørende i Nordamerika. Typisk har denne plante tæt behårede stængler, der stammer fra en træagtig krone. … Denne plante vokser i hele South Carolina og er et almindeligt ukrudt på græsgange, forladte marker, vejkanter og affaldsområder.

Hvad forårsager hundefennikel ukrudt?

Hundfennikelbiologi

De fleste fennikelvækst sker fra rosetter, der har overvintret lavt til jorden i den kølige årstid. Men når jordtemperaturen nåede en konstant 65°F, vil frø også spire. Hundefennikel har tendens til at vokse i et enkelt skud uden nogen stor forgrening op til otte fod i højden.

Er hundfennikel et ukrudt?

Hundfennikel (Eupatorium capillifolium) er et flerårigt ukrudt, der er almindeligt for græstørv, vejkanter og containerplanter Afhængigt af forv altningspraksis for stedet, kan hundefennikel blive en meget høj plante (over 3 fod i højden), eller kan nå modenhed som en kort plante (mindre end 6 tommer).

Er hundefennikel invasiv?

Planten spreder sig i landskabet af vindblæste frø og spredning af grundstammer, nogle gange til det punkt, at den bliver invasiv, så det er vigtigt at forhindre planterne i at blomstre. … Hundefennikelløv er fjeragtige og kan svaje yndefuldt i vinden på en dekorativ og attraktiv måde.

Hvad sker der, hvis du spiser hundefennikel?

Hannerne af denne insektart indtager dette ukrudt som et middel til at afvise sultne byttedyr Plantevævet fra hundfennikel indeholder et alkaloidtoksin, pyrrolizidin. Hos pattedyr forårsager denne forbindelse leverskade og potentielt dødelige væskeophobninger, hvis den indtages i store mængder.

Anbefalede: