Hvem er multani-punjabi?

Indholdsfortegnelse:

Hvem er multani-punjabi?
Hvem er multani-punjabi?

Video: Hvem er multani-punjabi?

Video: Hvem er multani-punjabi?
Video: Tim Hortons : Satbir Aujla (Official Video) Rav Dhillon | Punjabi Song 2022 | GK Digital | Geet MP3 2024, September
Anonim

Saraiki er et indo-arisk sprog fra Lahnda-gruppen, der tales i den sydvestlige halvdel af provinsen Punjab i Pakistan. Det var tidligere kendt som Multani efter dens hoveddialekt.

Er Multani et Jatt-efternavn?

Multanikaste er efternavnet på mange mennesker i det indiske subkontinent. Tilføj venligst efternavnet Hara til Sikh Jatt-listen. Hver division består af ti til tolv klaner. Indien har tusindvis af kaster og underkaster, de har eksisteret og praktiseret siden den vediske tid.

Er Multani lavkaste?

Multani betyder bogstaveligt t alt en indbygger i byen Multan, men alle mennesker eller beboere i Multan har ikke multani-kaste Det er sandt, at de er emigreret fra Multan under sultan Mahmud Begadas regeringstid. Multanerne er rige fra deres rødder, da de oprindeligt tilhørte guld/diamanthandlernes samfund.

Hvem taler Multani-sprog?

Ifølge posten for Indien i Ethnologue er Multani et af navnene grupperet under Saraiki, navne der også omfatter Mutani, Southern Panjabi, Reasati og Siraiki og tales af over 15.000 personer i Indien og 15.000.000 i Pakistan (1997).

Hvem er punjabierne efter kaste?

Jaterne, hovedsagelig jordejere (zamindars) og kultivatorer, er den største kaste i Punjab. Andre landbrugskaster omfatter Rājputs, Arains, Awans og Gujars. Blandt de lavere rangerede service- og håndværkerkaster er Lohars, Tarkhans og Chamars.

Anbefalede: