Logo da.boatexistence.com

Hvor kom tetragrammet fra?

Indholdsfortegnelse:

Hvor kom tetragrammet fra?
Hvor kom tetragrammet fra?

Video: Hvor kom tetragrammet fra?

Video: Hvor kom tetragrammet fra?
Video: Dødehavsrullene og Tetragrammet 2024, Kan
Anonim

Tetragrammaton (/ˌtɛtrəˈɡræmətɒn/) eller Tetragram ( fra græsk τετραγράμματον, der betyder "[bestående af] fire bogstaver-bogstav er hebraisk" er ordet fire bogstaver, som YHWH), navnet på Israels nationale gud. De fire bogstaver, læst fra højre mod venstre, er yodh, he, waw og he.

Hvorfor kaldes Jahve Tetragrammaton?

Latintalende kristne lærde erstattede Y'et (som ikke findes på latin) med et I eller et J (hvoraf sidstnævnte findes på latin som en variant af I). Således blev tetragrammet det kunstige latiniserede navn Jehova (JeHoWaH).

Hvorfor er tetragrammet i en trekant?

Chavez svarede, at placeringen af tetragrammet i en trekant var et almindeligt kristent symbol i Europa. Det repræsenterede den hellige treenighed og var højst sandsynligt noget, Lamy havde set i sin ungdom i Frankrig.

Hvad er det hebraiske tetragrammaton?

: de fire hebraiske bogstaver, der norm alt translittereres YHWH eller JHVH, der danner et bibelsk egennavn på Gud - sammenlign Jahve.

Er tetragrammet i Det Nye Testamente?

Tetragrammet (YHWH) findes ikke i noget eksisterende manuskript fra Det Nye Testamente, som alle har ordet Kyrios (Herre) eller Theos (Gud) i citater fra Det gamle Testamente, hvor den hebraiske tekst har tetragrammet.

Anbefalede: