Logo da.boatexistence.com

Hvor er stenkuglerne i costa rica?

Indholdsfortegnelse:

Hvor er stenkuglerne i costa rica?
Hvor er stenkuglerne i costa rica?

Video: Hvor er stenkuglerne i costa rica?

Video: Hvor er stenkuglerne i costa rica?
Video: Gigantic Stone Spheres Discovered All Around The Planet - Lost Civilization 2024, Kan
Anonim

Stenkuglerne i Costa Rica er et udvalg af over 300 petrosfærer i Costa Rica, på Diquís-deltaet og på Isla del Caño. Lok alt er de også kendt som bolas de piedra (bogstaveligt t alt stenkugler).

Hvad bruges stenkuglerne i Costa Rica til?

De blev populære som plænepynt, de pryder byparkerne Palmar Sur og Sierpe, og flere har til huse i Nationalmuseet i San José. Der er en på National Geographic Society Museum i Washington og en anden på et museum i Harvard.

Hvor er de helt runde sten?

De er perfekt runde og hårde som, ja, sten - og de strøer med Canadas arktiske kyst. Uhyggeligt runde sten kan findes på strande fra Paulatuk, N. W. T., til Coral Harbour, Nunavut, men de vækker stadig ærefrygt hos mange, der ser disse mærkelige sten for første gang.

Hvordan blev stenkuglerne i Costa Rica lavet?

De fleste af stenkuglerne var skulptureret af granodiorit Dette er en meget hård sten, der ligner granit. Forskere mener, at oldtidens folk sandsynligvis valgte store kampesten, der allerede var noget runde. Derefter formede de dem omhyggeligt ved hjælp af mindre sten af samme materiale som værktøj.

Hvem har lavet stenkuglerne i Costa Rica?

Baseret på artefakter fundet nær nogle af stenkuglerne, anslås det, at de blev bygget mellem 800 e. Kr. og 1500-tallet. Boldene blev sandsynligvis lavet af de indfødte forfædre til de oprindelige stammegrupper (Boruca, Teribe og Guaymi), der var til stede under den spanske erobring.

Anbefalede: