Logo da.boatexistence.com

Hvad er definitionen af telos?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er definitionen af telos?
Hvad er definitionen af telos?

Video: Hvad er definitionen af telos?

Video: Hvad er definitionen af telos?
Video: Marx’s Ontology of Man and the Telos of History | James Lindsay 2024, Kan
Anonim

Telos er et udtryk, der bruges af filosoffen Aristoteles til at henvise til det fulde potentiale eller iboende formål eller mål for en person eller ting, svarende til begrebet et 'endemål' eller 'raison d'être'. Desuden kan det forstås som det "højeste mål for menneskets bestræbelser".

Hvad står telos for?

TELOS er et akronym for fem nøgleområder, som du skal udforske som en del af dit studie: Teknologisk. Økonomisk. Gyldige. Organisations.

Hvad er et eksempel på telos?

Det græske udtryk telos refererer til, hvad vi kan kalde et formål, mål, ende eller sand slutfunktion af et objekt. … Telos af a chair, kan for eksempel være at give et sæde, og en stol er en god stol, når den understøtter krumningen af menneskets bund uden at falde sammen under belastningen.

Hvad betyder Aristoteles' telos?

Ordet telos betyder noget i retning af formål eller mål eller endelig slutning. Ifølge Aristoteles har alt et formål eller endeligt mål. Hvis vi ønsker at forstå, hvad noget er, skal det forstås ud fra den hensigt, som vi kan opdage gennem omhyggelig undersøgelse.

Hvad er menneskers telos?

Telos. Dette vigtige udtryk kan oversættes forskelligt som "slut", " mål", eller "formål". Ifølge Aristoteles har vi en telos som mennesker, som det er vores mål at opfylde. Denne telos er baseret på vores unikke menneskelige evne til rationel tankegang.

Anbefalede: