Logo da.boatexistence.com

Tror rationalister på gud?

Indholdsfortegnelse:

Tror rationalister på gud?
Tror rationalister på gud?

Video: Tror rationalister på gud?

Video: Tror rationalister på gud?
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, Kan
Anonim

Rationalisme er en tilgang til livet baseret på fornuft og beviser. De fleste rationalister er dog enige om, at: … Der er ingen beviser for nogen vilkårlig overnaturlig autoritet, f.eks. Gud eller guder.

Hvad er rationalisternes overbevisning?

rationalisme, i vestlig filosofi, synet, der betragter fornuften som den vigtigste kilde og test af viden. Med den opfattelse, at virkeligheden i sig selv har en iboende logisk struktur, hævder rationalisten, at der eksisterer en klasse af sandheder, som intellektet kan fatte direkte.

Hvad er en rationalistisk ateist?

I modsætning til, en teist eller en ateist, kræver en rationalist en indsats for at tilegne sig viden om GudNår den først er erhvervet, skal den testes og anvendes på fornuften for at blive teist eller ateist. Både en agnostiker og en rationalist må anstrenge sig for at finde ud af, om der ikke er bevist noget om Guds eksistens.

Er der filosoffer, der tror på Gud?

Nogle filosoffer – ikke de fleste, men en betydelig minoritet, herunder medlemmer af Society of Christian Philosophers – tror på Gud. … Påstande om Guds eksistens og natur er snarere kontroversielle for filosoffer, herunder kristne filosoffer.

Hvad er rationalismeteologi?

læren om, at fornuft alene er en kilde til viden og er uafhængig af erfaring. (i Descartes, Spinozas, etc.s filosofier) doktrinen om, at al viden kan udtrykkes i selvindlysende påstande eller deres konsekvenser.

Anbefalede: