Logo da.boatexistence.com

Er sarin en agonist eller antagonist?

Indholdsfortegnelse:

Er sarin en agonist eller antagonist?
Er sarin en agonist eller antagonist?

Video: Er sarin en agonist eller antagonist?

Video: Er sarin en agonist eller antagonist?
Video: Кемпинг у горного озера в тропическом лесу с собакой 2024, April
Anonim

Sarin er en potent hæmmer af acetylcholinesterase, et enzym, der nedbryder neurotransmitteren acetylcholin, efter at det er frigivet til den synaptiske kløft.

Hvilken type hæmmer er sarin?

Sarin er en ekstremt potent acetylcholinesterase (AchE)-hæmmer med høj specificitet og affinitet for enzymet. Død af sarin skyldes anoxi som følge af luftvejsobstruktion, svaghed i åndedrætsmusklerne, kramper og respirationssvigt.

Hvordan forstyrrer sarin funktionen af acetylcholinesterase?

Sarin (GB, O-isopropyl methylphosphonofluoridat) er et potent organophosphor (OP) nervemiddel, der hæmmer acetylcholinesterase (AChE) irreversibelt. Den efterfølgende opbygning af acetylkolin (ACh) i centralnervesystemet (CNS) fremkalder anfald og, ved tilstrækkelige doser, centralmedieret respirationsstop

Er nervegas en agonist eller antagonist?

Det fungerer som en antagonist til muskarine acetylcholinreceptorer, hvilket blokerer virkningerne af overskydende acetylcholin. Nogle syntetiske antikolinergika, såsom biperiden, kan modvirke de centrale symptomer på nervegiftforgiftning mere effektivt end atropin, da de passerer blod-hjerne-barrieren bedre end atropin.

Hvad bruges sarin til?

Sarin er en meget giftig forbindelse, der bruges i kemiske våben og som nervegift. Det blev opdaget, men ikke brugt i Tyskland under Anden Verdenskrig. Toksinet kan forårsage død, koma, blødning og kvalme. Sarin er et ekstremt giftigt stof, der bruges som nervegift.

Anbefalede: