Logo da.boatexistence.com

Er veganere mindre tilbøjelige til at få kræft?

Indholdsfortegnelse:

Er veganere mindre tilbøjelige til at få kræft?
Er veganere mindre tilbøjelige til at få kræft?

Video: Er veganere mindre tilbøjelige til at få kræft?

Video: Er veganere mindre tilbøjelige til at få kræft?
Video: Vegetarians are less likely to develop cancer 2024, Kan
Anonim

Faktisk syntes veganere - dem, der ikke spiser animalske produkter, inklusive fisk, mejeriprodukter eller æg - at have den laveste forekomst af kræft af enhver kost.

Reducerer det at blive veganer risikoen for kræft?

Selv om der er et begrænset antal undersøgelser, der undersøger virkningen af en vegansk kost på kræftrisikoen, fandt en metaanalyse fra 2017, at en vegansk diæt signifikant sænkede risikoen for total kræft med 15 % sammenlignet medmed ikke-vegetarer (relativ risiko [RR], 0,85; 95 % CI, 0,75-0,95; P=. 002).

Hvad er kræftfrekvensen blandt veganere?

De fandt ud af, at den samlede kræftforekomst (sammenlignet med kødspisere) var 11 procent lavere hos vegetarer og 19 procent lavere hos veganere. Dette resultat svarer til en anmeldelse af Huang et al.

Hvilke kræftformer forebygger en vegansk kost?

Eat the Rainbow

Korsblomstrede grøntsager, såsom broccoli, grønkål og kål, er blevet forbundet med en reduceret risiko for kolorektal cancer, lunge og mave kræftformer, mens carotenoid-rige grøntsager, såsom gulerødder og søde kartofler, er blevet forbundet med en reduceret risiko for brystkræft.

Er vegetarer mere tilbøjelige til at få kræft?

Mens nogle undersøgelser har observeret, at de, der følger en vegetarisk diæt, har en lavere risiko for at udvikle kræft som helhed, har ingen individuel undersøgelse været i stand til at vise med tilstrækkelig pålidelighed, at vegetarer har en lavere risiko for at udvikle specifikke kræftformer (f.eks. tyktarmskræft, brystkræft eller prostatacancer).

Anbefalede: