Logo da.boatexistence.com

Hvorfor ultralydsfaset array?

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor ultralydsfaset array?
Hvorfor ultralydsfaset array?

Video: Hvorfor ultralydsfaset array?

Video: Hvorfor ultralydsfaset array?
Video: Hvorfor? - Morten Münster ft. Mika & Tobias 2024, April
Anonim

Phased array ultralydstest giver en permanent rekord, producerer ikke stråling og kan bruges til flere applikationer. Fordi PAUT kan detektere defekter på overfladen og i volumenet af en svejsning (uden dødzone), giver den også information om en defekts laterale position (dybde og højde).

Hvad bruges phased array ultralydstest til?

Phased Array Ultrasonic Testing (PAUT) er en fokuseret inspektionsteknik designet til at inkorporere stråleteknologi til at detektere komplekse geometrier og dimensioneringsfejl.

Hvad bruges phased array til?

Phased arrays bruges til en bred vifte af inspektions- og måleapplikationer, og de kan bruges til ethvert arbejde udført med konventionel ultralyd. For eksempel bruges fasede arrays til at detektere og afbilde defekter, herunder revner, hulrum og fordybninger forårsaget af korrosion.

Hvad er en phased array ultralydsonde?

Phased Arrays er arrays af ultralydstransducere, der affyrer individuelle elementer på arrayet i en bestemt sekvens for at dirigere lydbølgen i en bestemt retning … En phased array ultralydstransducer vil typisk have et mindre fodaftryk end et lineært eller buet array, men kan stadig afbilde et stort område.

Hvad er forskellen mellem Tofd og phased array?

PAUT er baseret på refleksionen af en ultralydsbølge og TOFD er baseret på responsen af den diffrakterede bølge ved spidsen af en indikation Denne forskel er en fundamental faktor i evaluering af indikationer, hvis orientering er svær at opdage ved brug af andre teknikker: hovedsageligt revner i svejsede elementer.

Anbefalede: