Logo da.boatexistence.com

Hvilke rester kan phosphoryleres?

Indholdsfortegnelse:

Hvilke rester kan phosphoryleres?
Hvilke rester kan phosphoryleres?

Video: Hvilke rester kan phosphoryleres?

Video: Hvilke rester kan phosphoryleres?
Video: Куликовская Битва. Литература в основе официальных доказательств. 2024, Kan
Anonim

Phosphorylering kan forekomme på serin-, threonin- og tyrosinsidekæder (ofte kaldet 'rester') gennem dannelse af phosphoesterbindinger, på histidin, lysin og arginin gennem phosphoramidatphosphoramidat A phosphorodiamidat (eller diamidophosphat) er et fosfat, der har to af dets OH-grupper substitueret med NR2 grupper for at give en art med den generelle formel O=P(OH)(NH) 2)2 Substitutionen af alle tre OH-grupper giver phosphortriamiderne (O=P(NR2))3), som almindeligvis omtales som phosphoramider. https://en.wikipedia.org › wiki › Phosphoramidate

Phosphoramidate - Wikipedia

bindinger og på asparaginsyre og glutaminsyre gennem blandede anhydridbindinger.

Hvilke aminosyrer kan phosphoryleres og hvorfor?

Fosforylering findes oftest på specifikke serin- og threoninamino syrerester i proteiner, men det forekommer også på tyrosin og andre aminosyrerester (histidin, asparaginsyre, glutaminsyre) også.

Hvilke 3 aminosyrer fosforyleres?

De aminosyrer, der oftest phosphoryleres, er serin, threonin, tyrosin i eukaryoter, og også histidin i prokaryoter og planter (selvom det nu vides at være almindeligt hos mennesker). Disse fosforyleringer spiller vigtige og velkarakteriserede roller i signalveje og stofskifte.

Hvilke rester er sandsynligvis phosphoryleret i eukaryoter?

Phosphorylering ser ud til at være endnu vigtigere og mere udbredt i eukaryote celler, men mens histidin-phosphorylering forekommer i i det mindste nogle eukaryoter, sker den meste eukaryot proteinfosforylering ved serin-, threonin- og tyrosinrester(Manning et al., 2002a).

Hvilke af følgende rester kan blive phosphoryleret i et protein?

Proteiner kan phosphoryleres på serin-, threonin- eller tyrosinrester. Mest fosforylering sker på serin og threonin (se kap. 25), med mindre end 1 % på tyrosin.

Anbefalede: