Logo da.boatexistence.com

Hvornår findes meristematisk væv i planter?

Indholdsfortegnelse:

Hvornår findes meristematisk væv i planter?
Hvornår findes meristematisk væv i planter?

Video: Hvornår findes meristematisk væv i planter?

Video: Hvornår findes meristematisk væv i planter?
Video: What are Meristematic Tissues? | Infinity Learn 2024, Kan
Anonim

Meristematisk væv findes mange steder, herunder nær spidsen af rødder og stængler (apikale meristemer), i knopper og knuder på stilke, i kambium mellem xylem og floem i tokimbladede træer og buske, under epidermis af tokimbladede træer og buske (cork cambium), og i omkredsen af …

Hvorfor er meristematisk væv til stede i planter?

Den zone, hvor disse celler findes, er kendt som meristem. Cellerne i det meristematiske væv deler sig aktivt for at danne specialiserede strukturer såsom knopper af blade og blomster, spidser af rødder og skud osv. Disse celler hjælper med at øge plantens længde og omkreds

Hvad er meristematiske vævseksempler?

Et eksempel på et primært meristem er det apikale meristem . Apikale meristemer er meristematiske væv placeret i plantens spidser, f.eks. rodspids og skydspids.

Primært meristem

  • meristem.
  • sekundær meristem.
  • apical meristem.

Hvad er meristematiske celler, og hvor findes de generelt i planter?

Kroppen og tunikaen spiller en afgørende del af plantens fysiske udseende, da alle planteceller er dannet ud fra meristemerne. Apikale meristem findes to steder: roden og stilken Nogle arktiske planter har en apikale meristem i de nederste/midterste dele af planten.

Er der meristematisk væv i blade?

plademeristem består af parallelle lag af celler, der deler sig antiklin alt for at spille en stor rolle i bladvækst. Det marginale meristem, som er placeret i kanten af bladet mellem de adaksiale og abaksiale overflader, bidrager til etableringen af vævslag inde i bladet.

Anbefalede: