Logo da.boatexistence.com

Hvor kom det makabre fra?

Indholdsfortegnelse:

Hvor kom det makabre fra?
Hvor kom det makabre fra?

Video: Hvor kom det makabre fra?

Video: Hvor kom det makabre fra?
Video: Jomfru Ane Band - Krisens danse makabre 2024, Kan
Anonim

Hvor kommer ordet makaber fra? Vi sporer oprindelsen af makabre til navnet på Makkabæernes Bog, som er inkluderet i de romersk-katolske og østlige ortodokse kanoner i Det Gamle Testamente og i de protestantiske apokryfer.

Hvor stammer ordet makaber fra?

Macabre kom ind på engelsk fra fransk i 1400-tallet, århundredet med Den Sorte Død og Hundredårskrigen. Dens første optræden var i en allegori, Danse Macabre, om dødens uundgåelighed.

Hvad er roden til makabert?

Ord Oprindelse for macabre

C15: fra gammelfransk danse macabre dødedans, sandsynligvis fra macabe, der relaterer sig til makkabæerne, som var forbundet med døden pga. doktrinerne og bønnerne for de døde i II Macc. (

Hvem skabte makabre?

Da Saint-Saëns oprindeligt skrev sin Danse macabre i 1872, var det faktisk en kunstsang. Poeten Henri Cazalis skrev linjer som: "Dansernes knogler høres knække", men to år senere erstattede Saint-Saëns stemmen med violinen, og dissonansen forstærkede dens spænding.

Hvad er makaber historie?

Hvis en historie involverer masser af blod og blod, kan du kalde det makabert. Dette ord optrådte første gang på engelsk i forbindelse med "Dødsdansen", som i litteraturen fortælles om dødens skikkelse, der leder mennesker i en dans til graven, og oversat fra den gamle franske Danse Macabre.

Anbefalede: