Logo da.boatexistence.com

Hvorfor forårsager pancreatitis steatorrhea?

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor forårsager pancreatitis steatorrhea?
Hvorfor forårsager pancreatitis steatorrhea?

Video: Hvorfor forårsager pancreatitis steatorrhea?

Video: Hvorfor forårsager pancreatitis steatorrhea?
Video: Doing THIS Might Save Your Life... 2024, Kan
Anonim

Mangel på enzymer på grund af bugspytkirtelskader resulterer i dårlig fordøjelse og optagelse af mad, især fedt. Vægttab er således karakteristisk for kronisk pancreatitis. Patienter kan bemærke omfangsrige ildelugtende afføringer på grund af for meget fedt (steatoré). Af og til kan der ses en "oliepletter" på toiletvandet.

Hvorfor forårsager pancreatitis fed afføring?

Dårlig bugspytkirtelfunktion - Bugspytkirtlen hjælper norm alt med at fordøje mad og kontrollere blodsukkerniveauet. Hos mennesker med kronisk bugspytkirtelbetændelse fungerer bugspytkirtlen muligvis ikke norm alt, fører til vanskeligheder med at behandle fedt i kosten Dette kan forårsage løs, fedtet, ildelugtende afføring, der er svær at skylle ud.

Hvorfor forårsager pancreatitis malabsorption?

Ved kronisk pancreatitis forekommer malabsorption efter at kapaciteten til enzymsekretion er reduceret med mere end 90 procent. I kombination med en reduktion i bugspytkirtelens enzymsekretion sænker en reduktion i bicarbonatsekretion pH-værdien i duodenum.

Hvad er pancreas steatorrhea?

Steatorrhea er et af de kliniske træk ved fedtmalabsorption og bemærkes ved mange tilstande, såsom eksokrin pancreasinsufficiens (EPI), cøliaki og tropisk sprue. En stigning i fedtindholdet i afføring resulterer i produktion af bleg, stor volumen, ildelugtende, løs afføring.

Forårsager pancreatitis klæbrig afføring?

Forkert fordøjelse på grund af cøliaki, en tilstand, der involverer bugspytkirtlen, eller en infektion kan også forårsage tyk og klistret, unorm alt udseende afføring. Denne type af afføring kan være svær at skylle ud.

Anbefalede: