Logo da.boatexistence.com

Hvorfor placeres natriumhydroxid ikke i buretter?

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor placeres natriumhydroxid ikke i buretter?
Hvorfor placeres natriumhydroxid ikke i buretter?

Video: Hvorfor placeres natriumhydroxid ikke i buretter?

Video: Hvorfor placeres natriumhydroxid ikke i buretter?
Video: Древний китайский карьер: доказательство доисторических передовых технологий?! 2024, Kan
Anonim

Natriumhydroxidet vil reagere med denne kulsyre og danne natriumcarbonat. … Nettoresultatet er, at over tid vil styrken af NaOH-opløsningen falde og ikke længere være i stand til nøjagtigt at titrere en syre.

Hvorfor vaskes buretten i natriumhydroxidopløsning, før titreringen startes?

Grunden til at du skyller med natriumhydroxid er, at når du gør rent, der er en lille mængde vand tilbage i buretten, og den skal renses, før eksperimentet begynder, ellers kan det evt. ændre værdierne – især da NaOH er meget hygroskopisk.

Hvorfor er det ikke ønskeligt at fylde en burette med en stærkt alkalisk opløsning?

Opbevar aldrig nogen opløsning i en burette. Alkaliske opløsninger kan reagere med glasset og forårsage frysning af glasstophanen, så opbevar aldrig alkaliske opløsninger i en burette. … Hvis boblen kommer ud, mens du foretager en måling, kan den træde i stedet for væske, der blev registreret, men forlad aldrig buretten.

Hvilken opløsning tages i burette?

Typisk tilsættes titranten (den kendte opløsning) fra en burette til en kendt mængde af analytten (den anden opløsning), indtil reaktionen er afsluttet. Ofte bruges en visuel indikator (buffer eller pH-opløsning) til at signalere færdiggørelsen (slutpunkt).

Hvorfor skyller du buretten med natriumhydroxid og ikke destilleret vand?

På grund af det faktum, at alle buretter er lavet af glas, kan de absorbere og forblive vand på overfladen på grund af glassets polaritet og intermolekylære kræfter. … Du skal altså skylle buretten med en opløsning, som skal fyldes i den, fordi destilleret vand ændrer koncentrationen af den oprindelige opløsning

Anbefalede: